Zowel artsen en patiënten kunnen hun diagnostische beelden online bekijken met behulp van de Agfa Xero viewer. Deze viewer is rechtstreeks gekoppeld aan het systeem van UZ Leuven.

De toegang tot deze beelden is verschillend voor artsen en patiënten. Daarom geven we hieronder een woordje uitleg over het opvragen ervan. Kies vervolgens "Ik ben arts" of "Ik ben patiënt" om naar de beelden te kijken.

Hoe inloggen?

Als patiënt

Als patiënt kan u uw radiologie beelden online bekijken:

  • via een unieke code en de geboortedatum. Deze unieke code werd u tijdens de inschrijving op radiologie overhandigd.
  • door in te loggen in mynexuz waar u ook uw afspraken, facturen en persoonlijke gegevens kan raadplegen. Voor dit systeem hebt u een account nodig.

Als arts

Als arts kan u de radiologiebeelden van uw patiënten online oproepen:

  • U kan aan enkel de beelden van het onderzoek via de unieke code en de geboortedatum. Deze unieke code werd aan de patiënt overhandigd bij inschrijving op onze dienst radiologie.
  • U kan aan de beelden en verslag van het onderzoek via de unieke code en na authenticatie. Deze unieke code werd aan de patiënt overhandigd bij inschrijving op onze dienst radiologie. Hiervoor moet u het vakje ‘ik ben een zorgverstrekker’ aanvinken.
  • De derde mogelijkheid is inloggen in het zorgverlenersportaal mynexuzpro waarin u ook andere informatie over uw patiënten vindt. Voor dit systeem heeft u een individuele account nodig. Hiermee kan u enkel aan de u toegewezen patiënten.

Bij het gebruik van die 'link' moet u zich authenticeren als arts. Dat kan op een van de hieronder beschreven manieren (Hector, codekaart of eID). Door "Onthoud mij op deze computer" aan te vinken, waarmee u verklaart dat u alleen deze computer gebruikt, dient u zich gedurende de volgende 30 dagen niet opnieuw te authenticeren.

Inlogmogelijkheden.png

  1. Hector

Hector is een applicatie van HealthConnect en is een mogelijke vervanger van MediMail (MediBridge). Deze applicaties stellen de artsenpakketten in staat om berichten te ontvangen (uit te wisselen) van o.a. ziekenhuizen, over de eHealthBox. Hector laat een zogenaamde 'single sign on'-functie toe die andere applicaties kunnen gebruiken. Via deze weg dient u zich niet meer te authenticeren wanneer de applicatie geïnstalleerd is op de pc waarop u werkt.

Kies voor "Hector" op de pagina waarop de authenticatie-mogelijkheden weergegeven worden en wacht tot Xero opkomt.

Xero.png

Bij problemen tijdens het inloggen, kan u contact opnemen met HealthConnect: support@healthconnect.be 

  2. Codekaart

Kies voor "Codekaart" op de pagina waarop de authenticatie-mogelijkheden weergegeven worden.

Gebruik de codekaart die u per post werd toegezonden om u te authenticeren en wacht tot Xero opkomt.

Codekaart.png

  3. eID

Opgelet! Om deze methode te gebruiken dient uzelf met uw rijksregisternummer gekend te zijn in ons systeem. Aangezien alle nexuz-ziekenhuizen via hetzelfde systeem werken, is het voldoende om uw rijksregisternummer aan 1 van de ziekenhuizen door te geven. 
Voor AZ Diest kan dit via helpdesk@azdiest.be

Kies "eID" op de pagina waarop de authenticatie-mogelijkheden weergegeven worden.

Selecteer een certificaat.

Certificaat.png

Geef de pincode van uw identiteitskaart in en wacht tot Xero opkomt.

Pincode.png

De beelden van het onderzoek verschijnen in een ‘viewer’ die speciaal werd ontwikkeld voor het presenteren van diagnostische beelden. Een screenshot van de informatie die op het scherm komt of een JPEG-beeld opgeslagen vanuit de browser bevat niet steeds de diagnostisch nodige details.

De helpdesk is bereikbaar via MediaHealth@nexuzhealth.be of telefonisch op het nummer 016 34 77 58. Dit tijdens kantooruren (van maandag tot en met vrijdag tussen 9u tot 12u en 13u30 tot 16u).

Browser ondersteuning

We ondersteunen de recentste versies van de meest gebruikte browsers (bv. Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox).

 
 

Bekijk via één van onderstaande mogelijkheden de diagnostische beelden van uw patiënt (er wordt een nieuwe pagina geopend):

Opgelet! Voor het bekijken van beelden met verslag is authenticatie nodig en moet u het vakje ' ik ben een zorgverstrekker ' aanvinken.

     
 
 

Bekijk via één van onderstaande mogelijkheden uw diagnostische beelden (er wordt een nieuwe pagina geopend):